Tomaat-eiersalade met kappertjes

tomaat-eiersalade 2Niets is zo Hollands als een boterham tijdens het middageten. Meestal gaat hier een plakje kaas of vleeswaren op. Verwen jezelf eens met een 3Care boterham belegd met de tomaat-eiersalade van deze week. Je hebt het zo gemaakt en het is eens wat anders.

De hoeveelheid is ruim voldoende voor 2 rijk belegde boterhammen, dus gezellig samen lunchen! Je kunt de tomaat-eiersalade ook serveren als lunchsalade op een bedje van gemengde slasoorten met een beetje geraspte Grana Padano kaas erover. Gebruik dan het hele recept voor jou alleen.

Benodigdheden voor tomaat-eiersalade:

  • 200 g tomaten
  • 2 gekookte eieren
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el kappertjes
  • Peper
  • Himalayazout
  • 2 el peterselie

 

Bereiding:

  • Snij de tomaat doormidden en verwijder de zaadjes en het vocht.
  • Snij het vruchtvlees in stukjes.
  • Snij het ei in stukjes.
  • Meng ei, tomaat, yoghurt en kappertjes door elkaar.
  • Knip de peterselie boven de salade en schep alles goed door.
  • Maak op smaak met peper en Himalayazout.
  • Garneer eventueel met een toefje peterselie.

 

Voedingswaarden totaal:

  • Vetverbrander: 2
  • Groenteportie: 0
  • Rauwkostportie: 1
  • Graanportie: 0
  • Opruimdag: niet geschikt
  • Vitaaldag: geschikt

 

Dit is een recept dat gebruikt kan worden binnen het 3care voedingsprogramma.