Snelle spinaziesoep met zoete aardappel

snelle spinazie soep1Dit heb je nodig voor 2 tot 3 pers.:

  • 1 grote zoete aardappel
  • 300 gr verse spinazie
  • 125 ml rijst room of haver room
  • 1 bosje lente uien (bosui)
  • 1 stukje verse gember (2 cm.)
  • 1 á 2 teentjes knoflook
  • 1 el kerrie
  • 1/2 chilipepertje
  • 1 groente bouillon blokje zonder gist
  • 1 eetl olijfolie
  • roomboter
  • 500 ml water
  • Verse zwarte peper

 

Optioneel

  • 50 gerookte zalm reepjes of 1 gekookt ei

 

Zo maak je het klaar:

  • Zoete aardappel schillen en in kleine blokjes snijden.
  • Neem een soeppan met dikke bodem, klein beetje roomboter toevoegen of 1 eetl olijfolie met een beetje roomboter.
  • Verhit deze en voeg de uitjes en de knoflook toe samen met de gember, chilipeper, zwarte peper en kerrie poeder.
  • Roer even goed om en voeg de aardappel blokjes toe.
  • Na 5 minuten de spinazie in gedeeltes toevoegen en omscheppen.
  • Dan water toevoegen en aan de kook brengen, bouillonblokje toevoegen.
  • Na circa 5 minuten moet de aardappel gaar zijn en kun je de soep pureren met een staafmixer.
  • Zet het vuur uit en voor het opdienen voeg je de room van je keuze toe.

 

Optioneel, voor de liefhebber:

  • voeg 50 gr gerookte zalm reepjes toe of een gekookt ei in schijfjes.

Eet smakelijk

 

Dit is een recept dat kan worden toegepast binnen het Cleanse & revitalise detox programma van laviesage.