Werkwijze

6 stappen

01. Wat zijn jouw klachten?

Als orthomoleculair therapeut ga ik graag samen met jou op zoek naar de oorzaak van jouw klachten. Wanneer je een consult aanvraag hebt gedaan stuur ik een intakeformulie toe. Dit bestaat uit een vragenlijst (anamneselijs en een lijst met eet- en drinkgewoonten).

Uiterlijk drie dagen voordat het eerste consult is gepland is het prettig voor mij om het ingevulde vragenformulier retour te ontvangen, zodat ik mij goed kan inlezen in jouw hulpvraag.

02. Eerste consult

Tijdens het eerste consult brengen we samen jouw situatie in kaart en leer ik graag de persoon achter de klachten kennen. Het werkt prettig wanneer je naar het eerste consult medicijnen en supplementen die je slikt en eventuele recente laboratoriumuitslagen via huisarts of specialist mee brengt. Indien gewenst maak ik ook gebruik van bloedonderzoek.

03. Oorzaak van klachten achterhalen

Door het verzamelen van de juiste informatie kan ik een goed beeld krijgen van de werking van jouw spijsvertering, hormoonhuishoudiing en metabole flexibiliteit. Vervolgens leg ik de verbanden tussen de verstoorde werkingsmechanismen en jouw klachten.

04. Behandelplan / therapieplan opstellen

Als voor jou helder is welke oorzaken aan de basis liggen van de klachten, stellen we samen een plan op. Hiermee wordt rekening gehouden met jouw wensen en leefsituatie. Een therapieplan volgens de orthomoleculaire therapie bestaat uit adviezen over voeding, supplementen, inspanning en ontspanning. Het tijdsbestek tussen het eerste consult en het uiteindelijke behandelplan kan varieren van 1 tot 4 weken. Dit ivm het onderzoek en de verwerkingstijd van eventueel bloedonderzoek.

05. Betaling

Een factuur bestaat uit meerder delen; consultkosten, eventueel kosten voor bloedonderzoek en advieskosten. Na afloop van het eerste consult ontvang je een factuur voor het consult en voor eventueel bloedonderzoek. Wanneer ik alle onderzoek gegevens binnen heb en alle informatie heb verwerkt ontvang je tijdens een 2e consult (2 tot 5 weken na het eerste consult) een rapport met de uitslagen van het bloedonderzoek en een daarbij behorend voedings- en suppletieadvies. Bij het 2e consult word dit gefactureerd.

06. Vervolg

Voor een duurzaam effect zijn meestal meerdere consults nodig. In overleg zullen deze afspraken meestal tussen de 6-8 weken plaats vinden. Wijdens een vervolgconsult bespreken we jouw voortgang en kunnen we waarmogelijk het plan aanscherpen.

Bekijk hier een overzicht van mogelijke klachten ->

Tarieven ->