Ontbijtkoek

Benodigdheden voor 18 plakken ontbijtkoek:ontbijtkoek1

  • 60 g appelvezel
  • 60 g lijnzaad
  • 40 g amandelmeel
  • 40 g psylliumvezel
  • 20 g boekweitvlokken
  • 250 g plantaardige yoghurt of kwark
  • 4 eieren
  • 1 grote el kaneel (naar smaak)
  • 15 g bakpoeder
  • 2 el haz

    aak)

 

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en vet het cakeblik in.
  • Meng de eieren met de yoghurt (met blender/mixer).
  • Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed door.
  • Giet het deeg in de ingevette cakevorm.
  • Bak de koek 35 tot 40 minuten in het midden van de oven.
  • Verdeel de koek in 18 plakken

 

Voedingswaarden per plak:

  • Koolhydraten: 6
  • Vetverbrander: 0.3
  • Groente-portie: 0
  • Rauwkostportie: 0
  • Graanportie: 0.3 (glutenvrij)
  • Opruimdag: niet geschikt
  • Vitaaldag: Geschikt

 

Tip: bewaar de koek in de koelkast en vriezer.