Konjac pasta bolognaise

konjac pasta bolognaise2De Italiaanse keuken is erg populair in Nederland en veel mensen, die koolhydraatarm willen eten, vinden het vervelend dat ze geen pasta meer mogen. De oplossing hiervoor is het gebruik van Zero pasta. Deze pasta is gemaakt van de Konjac wortel. We hebben dit product al eerder onder de aandacht gebracht. Zero pasta is de perfecte vervanger van spaghetti, rijst of noodles.

Deze week hebben we er een heerlijke pasta bolognaise mee gemaakt met lekker veel groentes en rundergehakt. Tot slot een beetje Grana Padano erover raspen en dan komt het vakantiegevoel met dit recept wel heel erg dichtbij.

Benodigdheden: 2 personen

  • 1 zakje Zero pasta
  • 200 g tomaten in blokjes
  • 100 g rode paprika in blokjes
  • 100 ui in blokjes
  • 200 g mager rundgehakt
  • 50 g Grana Padano zelf geraspt
  • 6 groene olijven in plakjes
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • Himalayazout

 

Bereiding:

  • Spoel de Konjac pasta af in een vergiet en laat uitlekken.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan, fruit hierin de knoflook eventjes mee.
  • Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul en gaar.
  • Voeg de ui toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg nu tomaat, paprika, olijven en de Italiaanse kruiden toe.
  • Laat 5 minuten zachtjes pruttelen in een gesloten pan.
  • Voeg Himalayazout toe naar smaak.
  • Meng de pasta met de saus en schep op de borden.
  • Rasp de Grana Padano direct over de pasta op de borden.

 

Voedingswaarden per portie:

  • Vetverbrander: 1.5
  • Groenteportie: 1
  • Opruimdag: niet geschikt
  • Vitaaldag: geschikt

 

Dit is een recept dat gebruikt kan worden binnen het 3care voedingsprogramma.