Paasbrunch gezellig en gezond

Een Paasbrunch, gezellig! Maar hoe zorg je ervoor dat dit ook gezond is. Het is alweer bijna Pasen. Na kerst is dit toch wel het feest waarbij tradities en oude gebruiken een hoofdrol spelen.

Uiteraard is Pasen het feest van de wederopstanding, maar ook het feest van het “nieuwe leven”. Vroeger werden er eieren in de akkers begraven. Men hoopte zo de vruchtbaarheid van de grond te bevorderen en een grote oogst veilig te stellen. Ook in de keuken worden de gerechten lichter en kan er weer gebruik worden gemaakt van verse ingrediënten. We hebben heerlijke paasgerechten samengesteld met uiteraard gebruikmaking van verse ingrediënten. Wat te denken van aspergesoep, gevulde avocado, een frisse salade en een lekker fruittaartje voor bij de koffie.

Uiteraard ontbreken de eieren niet in de paasgerechten. Tegenwoordig is het heel normaal om wat vaker een ei op het menu te zetten en als je dat zou willen kun je rustig iedere dag een eitje eten. Eieren bevatten luteïne, een stof waar ik jullie later meer over ga vertellen. Een bekende slogan van jaren geleden was: breek de dag, tik een eitje. Een slogan die zijn tijd ver vooruit was blijkt nu. Ons advies: breek de paasdagen en eet een paar eitjes

http://www.voedingsadviesavital.nl/654-2-fruittaartje/

http://www.voedingsadviesavital.nl/asperge-creme-soep/

http://www.voedingsadviesavital.nl/gevulde-avocado-ei/

http://www.voedingsadviesavital.nl/671-2-blauwschimmel-kaas/